Plody moře
Suroviny
- 250 g Řasa Wakame
 - 150 g Kostkový led
 - 150 ml Ocet vinný červený
 - 300 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 36 ks Mušle srdcovky
 - 36 ks Surmovky
 - 18 ks Ústřice
 - 3 ks Humr
 - 3 ks Krab
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 36 ks Krevety tygří
 - 36 ks Mušle slávky
 - 36 ks Hřebenatka
 - 3 ks Citrony
 - 36 ks Mušle Venušiny
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 10406 kcal
 - Sacharidy 406 g
 - Tuky 305 g
 - Sodík 31171 mg
 - Bílkoviny 1418 g
 - Uhlovodany 406 g
 - Cholesterol 4091.5 mg
 - Draslík 34799.8 mg
 - Vláknina 7861 mg
 - Vitamín A 7861 mg
 - Vitamín B6 6.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 841.5 mg
 - Vitamín E 66.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 388.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V malém množství vody vaříme 3-4 minuty očištěné zaděnky, slávky a srdcovky, dokud se nám neotevřou, a opláchneme je studenou vodou. Do jiného hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou vložíme surmovky a ihned, jak začne voda znovu vřít, vyjmeme surmovky a ještě 4 minuty vaříme. V páře vaříme v polovině lastury hřebenatky, dokud maso nezbělá. Mořské okurky rozpůlíme a zbavíme je nadbytečné tekutiny, ústřice vaříme 3-4 minuty v malém množství vody a potom opláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
Smícháme šalotky, ocet, olivový olej, sůl a pepř a 2 hodiny necháme stát v pokojové teplotě, aby se vůně prolnuly. Půl minuty do pěny mixujeme hořčici, žloutek, citronovou šťávu, sůl a pepř a za stálého mixování přidáváme po kapkách olej. Když nám hmota začne houstnout, přiléváme tenkým praménkem olej. Pokud se nám majonéza zdá příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody. Misku přikryjeme a uložíme do ledničky.
 - 
                                3
Vařené humry, kraby, krevety a plody moře upravíme na velkou mísu, přidáme mořské řasy, posypeme drceným ledem a nazdobíme klínky citronu. Ve zvláštních mističkách servírujeme majonézu a omáčku vinaigrette.