Chléb bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 8.1 mg
 - Draslík 106 mg
 - Vláknina 7251.8 mg
 - Vitamín A 7251.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 282.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
 - 
                                2
Nejprve si připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, jedné lžíce cukru, dvou lžic mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse umícháme změklé máslo s cukrem, solí, vlažným mlékem a kváskem. Poté přidáme mouku a vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba dvě až tři hodiny.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky. Vložíme do formy a necháme ještě dokynout asi čtyřicet pět minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi čtyřicet pět až padesát minut. Chleba je hotový, pokud po vyklopení při poklepu na dno zní dutě. Hotový chleba necháme na sítu vychladnout.