Rybízový koláč
Suroviny
- 40 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 800 g Tvaroh jemný
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr moučkový
 - 500 g Rybíz červený
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Želatina bílá plátky
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 8 polévková lžíce Olej stolní
 - 6 polévková lžíce Želé rybízové
 - 2 polévková lžíce Grappa
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 43.5 mg
 - Draslík 185.6 mg
 - Vláknina 8403.7 mg
 - Vitamín A 8403.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                2
300g tvarohu necháme okapat na sítu a vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 100g cukru, kypřicí prášek a mléko a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                3
Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. Pečeme asi 30minut.
 - 
                                4
Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Několik si jich ponecháme na dozdobení. Rybízové želé prohřejeme s grappou a upečené těsto jím potřeme. Nasypeme rybíz a strouhaný kokos.
 - 
                                5
Zbylý tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a 100g cukru. Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme v troše horké vody a vmícháme do tvarohu. Naneseme na koláč a dáme vychladit do lednice.
 - 
                                6
Poté dozdobíme čerstvým rybízem a podáváme.