Bylinkové bochánky
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 320 mg
 - Vláknina 6989.5 mg
 - Vitamín A 6989.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké míse smícháme dohromady mouku s mlékem, lehce zamícháme a postupně přidáváme prášek do pečiva, sůl, koření a na závěr prolisujeme česnek. Zamícháme a hněteme, dokud nevznikne pevné těsto.
 - 
                                2
Na pomoučené desce z těsta tvarujeme bochánky, které na vrcholu nařízneme do kříže nožem. Všechny bochánky vyskládáme na vymazaný plech.
 - 
                                3
Gril rozehřejeme na maximální teplotu a dáme na rošt plech s bochánky. Plech přikryjeme druhým plechem a necháme grilovat 25 minut, dokud se na pečivu neudělá zlatá kůrka.