Polévka s polentovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1037 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 1040.2 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji dozlatova. Zalijeme mlékem a necháme přejít varem. Přidáme kukuřičnou krupici a za stálého míchání vaříme, dokud se kukuřice neodlepuje od stěn nádoby a ode dna. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Potom do hmoty vmícháme vejce a sůl a tvarujeme malé knedlíčky. Pokud se hmota lepí, přidáme asi 2 lžíce horké vody.
 - 
                                3
Knedlíčky vaříme v osolené vodě pod poklicí 5 minut. Do hovězího vývaru je vkládáme těsně před podáváním.