Krupicový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 497.6 mg
 - Draslík 326.9 mg
 - Vláknina 6883.3 mg
 - Vitamín A 6883.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 845.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme žloutky s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj poklademe omyté třešně a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.