Polévka sýrová s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 135.7 mg
 - Draslík 46.3 mg
 - Vláknina 2205 mg
 - Vitamín A 2205 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě. Do vývaru zavaříme krupici a povaříme.
 - 
                                2
Potom smícháme nastrouhaný sýr s vejcem, vlijeme do vařící polévky a necháme jen přejít varem.
 - 
                                3
Nakonec do hotové polévky přidáme kousek másla a nasekanou pažitku.