Thajská chilli polévka
Suroviny
- 130 g Mrkev kořen
 - 230 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 180 g Brambory sladké (Batáty)
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 4 ks Chilli paprička
 - 1 ks Galgan
 - 8 ks Kafirové listy
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Cukr palmový
 - 4 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 1392 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 60.9 mg
 - Draslík 523.4 mg
 - Vláknina 6005 mg
 - Vitamín A 6005 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme.