Dušená zelenina s kukuřicí
Suroviny
- 750 g Cuketa
 - 750 g Rajčata
 - 350 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Kukuřice
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 4 ks Oregano čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1580.2 mg
 - Vláknina 15776.9 mg
 - Vitamín A 15776.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté cukety nakrájíme na plátky, fazolky překrojíme. Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukety, fazolky a očištěnou nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme, vmícháme rajčata, na kolečka nakrájenou vařenou kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.
 - 
                                3
Při podávání pokrm ozdobíme snítkou čerstvého oregana.