Zapékaná vejce se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 0.35 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 266.1 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 472.5 mg
  • Vitamín A 472.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme podélně tak, aby žloutek nevypadl. Poklademe do zapékací misky, vymazané máslem, osolíme.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme mouku a necháme ji zpěnit. Potom po částech přidáváme mléko a vaříme, až vznikne hustý krém, kterým poté zalijeme vejce, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme.

Komentáře k receptu