Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 677 mg
- Vláknina 6693.5 mg
- Vitamín A 6693.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky. 
- 
                                2Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly. 
- 
                                3V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí. 
- 
                                4Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        