Mandlové řezy s mramorovou polevou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 140 g Cukr moučkový
 - 100 g Mandle
 - 150 g Mouka pšeničná hrubá
 - 120 g Džem jahodový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučkový
 - 20 g Čokoláda hořká
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Vanilka mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 218.8 mg
 - Vláknina 5949.5 mg
 - Vitamín A 5949.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.
 - 
                                3
Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.