Telecí jazyk s ořechovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 155 mg
 - Draslík 975.2 mg
 - Vláknina 6138.5 mg
 - Vitamín A 6138.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jazyky nakrájíme na plátky a přendáme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, jednu cibuli a tymián, zalijeme teplou vodou a dáme vařit na 45 minut. Uvařené jazyky opláchneme studenou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme přidáme zbytek česneku a cibule, nakrájená rajčata, ořechy a chilli. Zalijeme vínem, osolíme a necháme 15 minut vařit. Do hotové omáčky vrátíme jazyky a povaříme ještě 15 minut.