Pečené labužnické kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 158 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 420.8 mg
 - Vláknina 3705.3 mg
 - Vitamín A 3705.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut.
 - 
                                2
Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky.
 - 
                                4
Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme.