Kávová roláda
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Ořechy vlašské
- 120 g Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Tuk
- 5 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Káva Espresso
- 4 polévková lžíce Káva Espresso
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 36 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 157.4 mg
- Draslík 174.4 mg
- Vláknina 2316.3 mg
- Vitamín A 2316.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky utřeme v míse s cukrem do pěny. Přidáme kávu, mleté oříšky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut. 
- 
                                3Po upečení roládu ihned zarolujeme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozvineme, naplníme kávovým máslovým krémem, srolujeme a potřeme i na povrchu. Celou roládu posypeme mletými oříšky. 
- 
                                4Příprava krému: Máslo s moučkovým cukrem (množství cukru podle chuti) utřeme do pěny a vmícháme silnou kávu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        