Fazolky dušené s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 530.7 mg
  • Vláknina 12617 mg
  • Vitamín A 12617 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu