Fazolky dušené s citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 530.7 mg
 - Vláknina 12617 mg
 - Vitamín A 12617 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.
 - 
                                2
Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.