Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 1044.2 mg
 - Vláknina 13218 mg
 - Vitamín A 13218 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy.
 - 
                                2
Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
 - 
                                3
Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu.
 - 
                                4
Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple.
 - 
                                5
Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu.
 - 
                                6
Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky.