Borůvkový koláč s mandlemi
Suroviny
- 750 g Borůvky
 - 300 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Cukr krupice
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 100 g Mandle mleté
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 139.3 mg
 - Draslík 222.2 mg
 - Vláknina 7051.2 mg
 - Vitamín A 7051.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem.
 - 
                                2
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami.
 - 
                                3
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem.