Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 114.3 mg
 - Vláknina 6112.5 mg
 - Vitamín A 6112.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve předehřejeme troubu, horkovzdušnou a elektrickou na 190 °C, plynovou troubu na stupeň 5.
 - 
                                2
Do malé mísy vlijeme creme fraiche a přidáme dvě třetiny rozsekaných pistácií, půlku citrónové kůry, natrhané bazalkové listy a polovinu cukru. Takto připravenou mísu zatím uložíme někam na stranu.
 - 
                                3
Vezmeme plátek listového těsta, které položíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylou třetinou rozsekaných pistácií, to samé udělá se zbylou třetinou krupicového cukru a třetinou citrónové kůry. Na vrch položíme další plátek listového těsta a opět potřeme máslem, posypeme pistácií, cukrem, kůrou a na vrh pokládáme opět plátek listového těsta. Toto opakujeme ještě jednou a ukončíme čtvrtým plátkem těsta.
 - 
                                4
Těsto nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do formy na muffiny, poté vše potřeme zbylým máslem.
 - 
                                5
Dáme péct, na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, necháme koláčky ve formě do vychladnutí. Vystydlé je opatrně vyjmeme a položíme na talíř. Creme freiche rozdělíme rovnoměrně a na vrh naaranžujeme pár jahod s výhonkem bazalky.