Zapečené jahody s rebarborou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1102.8 mg
 - Vláknina 19000 mg
 - Vitamín A 19000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 167 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.
 - 
                                2
Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.
 - 
                                3
Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.