Vafle z Belgie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 266.7 mg
 - Vláknina 5450 mg
 - Vitamín A 5450 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme drobně nasekaných 200 g jahod, odložíme do lednice.
 - 
                                2
V misce s prosátou moukou rozdrobíme droždí, vsypeme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme smetanu s vodou a suroviny šleháme do hladké hmoty. Těsto přikryjeme, 5 minut ho necháme odležet.
 - 
                                3
Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
 - 
                                4
Vafle rozdělíme na talíře, na každou dáme vhodné množství šlehačky, navrch poklademe rozpůlené jahody, polijeme sirupem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.