Jahodový džem z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 255.2 mg
 - Vláknina 6666.7 mg
 - Vitamín A 6666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody dobře omyjeme, necháme na sítu okapat. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme ovoce, přidáme směs cukru a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
 - 
                                2
Zavařovací sklenice vypláchneme, postavíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem vlijeme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme a necháme zcela vychladnout.