Džem z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 115 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 308 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme, několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Přibližně dvě třetiny celkového množství vsypeme do kastrolu, povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a dál vaříme, až se rozpustí. Poté přidáme zbylé jahody, znovu za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Ještě teplý džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném, suchém místě.