Houbový salát s jahodami
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 150 g Rajčata
 - 200 g Jahody zahradní
 - 10 g Kopr čerstvý
 - 100 g Cizrna konzervovaná
 - 40 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 kávová lžička Ocet vinný
 - 2 kávová lžička Ocet malinový
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 247.1 mg
 - Vláknina 5709.5 mg
 - Vitamín A 5709.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme pod studenou vodou, nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. Ochutíme solí, pepřem.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata a jahody pokrájíme na osminky.
 - 
                                3
Do misky dáme vinný ocet, malinový ocet, sůl, pepř a olivový olej. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.
 - 
                                4
Do salátových misek rozdělíme hlívu ústřičnou, naaranžujeme rajčata, jahody, cibuli. Každou porci posypeme nasekaným koprem. Nakonec přidáme okapanou cizrnu a podáváme.