Salát s papájou
Suroviny
- 100 g Hroznové víno
 - 150 g Sýr Gouda 45%
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Česnek
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Papája zralá
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 42.8 mg
 - Draslík 239.9 mg
 - Vláknina 2508.8 mg
 - Vitamín A 2508.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme papáju, rozkrojíme podélně na poloviny, odstraníme semínka. Polovinu papáji oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Omyjeme malá rajčátka, část rozkrájíme na poloviny. Očistíme cibuli s česnekem, cibuli přepůlíme, krájíme ji na tenké půlměsíčky. Česnek posekáme nadrobno. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku pokrájíme nadrobno. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky otrháme. Sýr pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Všechny pokrájené suroviny vložíme do mísy, přidáme olivový olej, podle chuti sůl, cukr, pepř a citrónovou šťávu. Salát zlehka promícháme, necháme 15 minut odležet. Poté servírujeme.