Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 63.9 mg
 - Draslík 67 mg
 - Vláknina 3179.9 mg
 - Vitamín A 3179.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku zahřejeme hroznovou šťávu se skořicí a 100g cukru. Do teplé šťávy vložíme poloviny hrušek a 20minut provaříme. Poté hrušky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                3
Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a pečeme 20minut.
 - 
                                4
Mezitím utřeme žloutky a zbytek cukru do pěny, přimícháme smetanu.
 - 
                                5
Na upečený korpus rozložíme hrušky, navrstvíme vaječnou směs a pečeme ještě 20minut