Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Suroviny
- 750 g Jablka
 - 250 g Tuk ztužený
 - 50 g Tuk ztužený
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 125 ml Voda pitná
 - 0.333333 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.75 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 299 mg
 - Vláknina 8493 mg
 - Vitamín A 8493 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 9.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                2
Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou.
 - 
                                3
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.