Dušená jablka s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 308.3 mg
 - Vláknina 10103 mg
 - Vitamín A 10103 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 775.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, omyjeme a zbavíme jádřinců. Vložíme je do kastrolu, posypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Částečně vychladlá jablka naplníme marmeládou, upravíme do mističek a přelijeme vanilkovým krémem. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Příprava krému: V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Krém osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
 - 
                                4
Dezert ozdobíme dílky oloupaného pomeranče a ihned podáváme.