Kořeněná pečená jablka s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 33.2 mg
 - Draslík 385 mg
 - Vláknina 10593.2 mg
 - Vitamín A 10593.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých jablek opatrně seřízneme vršky a necháme je stranou. Jádřince z jablek odstraníme a jablka pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Ořechy, rozinky, cukr, máslo a skořici rozmixujeme nahrubo.
 - 
                                3
Otvory po jádřincích naplníme rozmixovanou směsí a přiklopíme seříznutým vrškem. Jablka postavíme do zapékací mísy a přilijeme vodu do výšky 1cm.
 - 
                                4
Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a jablka pečeme asi 30 minut doměkka.
 - 
                                5
Dezert podáváme teplý, s kopečkem zakysané smetany.