Obrácený koláč sester Tatinových se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 34.2 mg
 - Draslík 894.6 mg
 - Vláknina 42905 mg
 - Vitamín A 42905 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a necháme je 2-3 hodiny oschnout. Na tenké plátky nakrájíme máslo a nadrtíme kardamom.
 - 
                                2
Z listového těsta vyválíme placku o průměru 25 cm. Dno mělké pečící pánve pokryjeme plátky másla, které posypeme krupicovým cukrem a polovinou drceného kardamomu. Na tento základ do kruhu rozložíme čtvrtky jablek, jednu dáme doprostřed. Pánev zahříváme na mírném ohni, až se z rozpuštěného cukru a másla vytvoří světlý karamel, pak pánev odstavíme a necháme vychladnout. Na vychladlá jablka položíme těsto a jeho okraje přitlačíme až na dno pánve, kterou pak vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě koláč pečeme 15-20 minut a když je těsto zlaté a křupavé, vyjmeme koláč z trouby a necháme vychladnout. Vychladlý koláč vyklopíme na plochou mísu a servírujeme překrytý vanilkovou zmrzlinou, posypanou druhou polovinou drceného kardamomu.