Jablkový koláč s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 39.6 mg
 - Draslík 407.1 mg
 - Vláknina 16539.6 mg
 - Vitamín A 16539.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky.