Žebírka se zeleninou a ananasem
Suroviny
- 450 g Vepřová žebra
 - 100 g Ananas
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 60 ml Ocet rýžový
 - 20 ml Kečup
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 12 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Česnek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 91.1 mg
 - Draslík 632.2 mg
 - Vláknina 5040.2 mg
 - Vitamín A 5040.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 40 ml sójové omáčky, sůl a bílý pepř. Žebírka nasekáme na kousky a vložíme je do marinády. Necháme je minimálně dvacet minut marinovat.
 - 
                                2
Na dvaceti ml rostlinného oleje na vysokém plameni smažíme žebírka na wok pánvi osm minut. Poté na té samé pánvi na dvaceti ml arašídového oleje smažíme dvě minuty kousky papriky, cibule a mrkve. Směs pak odložíme. Vedle si smícháme ocet, cukr, dvacet ml sójové omáčky a kečup.
 - 
                                3
Pánev umyjeme a na zbytku arašídového oleje smažíme půl lžičky nadrobno nakrájeného česneku a koriandr až se rozvoní. Přidáme octovou omáčku a kousky ananasu. Po chvíli vložíme i žebírka a zeleninu.
 - 
                                4
Okamžitě podáváme.