Vepřové maso na sladkokyselo
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
 - 10 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 7 g Křen
 - 3 g Pepř cayenský
 - 200 g Ananas
 - 50 g Pórek
 - 80 g Paprika zelená
 - 6 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 ml Omáčka Ketjap
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Ocet vinný červený
 - 120 ml Víno rýžové čínské
 - 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Chilli paprička
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 948.7 mg
 - Vláknina 2203.5 mg
 - Vitamín A 2203.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V míse smícháme škrob, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, ketjap manis, strouhaný křen a cayenský pepř. Vzniklou směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme polovinu oleje a na středním ohni 5 minut osmažíme na kousky nakrájenou papriku, chilli papričku a pórek. Na jiné velké pánvi na zbytku oleje opečeme marinované maso ze všech stran asi 8-10 minut. Maso přidáme do woku spolu s na kostičky nakrájeným ananasem a zbylou marinádou a necháme 5 minut dusit. Hotový pokrm osolíme, opepříme a podáváme.