Chňapal se zeleným banánem a mangem
Suroviny
- 400 g Chňapal červený
 - 310 ml Mléko kokosové
 - 60 ml Kokosová smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Banán zelený
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 polévková lžíce Cukr palmový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Kari pasta žlutá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 644.8 mg
 - Vláknina 2044.5 mg
 - Vitamín A 2044.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V menším hrnci nebo kastrolu budeme vařit vodu. Osolíme, přidáme kurkumu mletou, nakrájená kolečka banánu a 10 minut necháme vařit na mírném ohni a scedíme.
 - 
                                2
Do pánve WOK nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni asi 5 minut hřejeme, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Pokud by smetana začala hnědnout, zamícháme s ní. Přidáme kari pastu, promícháme a vaříme, až začne omáčka vonět. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr a asi 2 minuty vaříme, až směs ztmavne.
 - 
                                3
Poté vmícháme do kari omáčky na kostky nakrájenou rybu (filety), pomalu přiléváme kokosové mléko a mícháme, dokud se vše nespojí. Přihodíme nakrájený banán, na plátky nakrájené mango, na tenké nudličky nakrájenou zelenou chilli papričku a většinu bazalkových lístků, vše mícháme a ještě asi 2 minuty vaříme.
 - 
                                4
Na talíři pokrm přizdobíme zbývajícími lístky bazalky.