Treska s mangem
Suroviny
- 180 g Mrkev kořen
 - 450 g Treska aljašská
 - 100 ml Džus ananasový
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Mango
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 41.6 mg
 - Draslík 637 mg
 - Vláknina 7858 mg
 - Vitamín A 7858 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou, na špalíčky nakrájenou mrkev a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Za stálého obracení opékáme 5 minut.
 - 
                                2
Omyté filety z tresky nakrájíme na kostičky. Mango oloupeme, vypeckujeme, dužinu nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Do woku přidáme tresku, mango a za stálého obracení opékáme 4-5 minut.
 - 
                                4
V misce smícháme solamyl, sójovou omáčku, ananasovou šťávu a limetkovou šťávu. Směs nalijeme do woku, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí.
 - 
                                5
Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a posypeme nakrájeným koriandrem.