Kambala vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 kg Kambala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 741.4 mg
  • Vláknina 7094.3 mg
  • Vitamín A 7094.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou rybu omyjeme ve studené vodě a potřeme citronovou šťávou.

  • 2

    Do osolené vody přilijeme mléko, přidáme kolečka cibule, bobkový list, kuličky pepře a petrželovou nať. Uvedeme do varu, vložíme porce ryby, var stáhneme a rybu necháme táhnout asi 12 minut.

  • 3

    Uvařené porce vyjmeme, necháme okapat a položíme je na mísu bílou stranou nahoru. Obkládáme plátky citronu a petrželkou.

Komentáře k receptu