Pikantní rybí polévka
Suroviny
- 15 g Houby Shitake sušené
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Bambusové výhonky
 - 450 g Filé rybí
 - 1 ks Cibule
 - 1.2 l Vývar rybí
 - 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 960 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 575.9 mg
 - Vláknina 4342.8 mg
 - Vitamín A 4342.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme.