Rejnok s černým máslem
Suroviny
- 900 g Rejnok křídlo
 - 180 g Máslo čerstvé
 - 250 g Fazolové lusky zelené
 - 10 g Pepř černý celý
 - 50 ml Ocet vinný červený
 - 850 ml Voda pitná
 - 850 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 hrst Petržel - nať
 - 2 hrst Tymián čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory rané
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1094 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 213 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 806.6 mg
 - Vláknina 25765.5 mg
 - Vitamín A 25765.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 60.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si court-bouillon (vývar z koření, zeleniny a vína). Do velkého hrnce dáme všechny potřebné suroviny a pod pokličkou vaříme 30 minut. Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar prudce vaříme 15–20 minut, aby se jeho objem snížil na 600 ml.
 - 
                                2
Mezitím dáme do osolené vody vařit zvlášť rané brambory a zelené fazolky, jakmile změknou, scedíme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Na pánev dáme rejnočí ploutve, přelijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna 15–20 minut vaříme. Rybu vyjmeme a udržujeme ji v teple.
 - 
                                4
V jiné pánvi rozehřejeme máslo a zahříváme, dokud nezhnědne a nezačne silně oříškově vonět. Potom vmícháme ocet, dvě lžíce sekané petrželky, kapary a ještě zhruba minutu mírně povaříme.
 - 
                                5
Rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme máslem, přidáme brambory a fazolky a ozdobené petrželkou servírujeme.