Kapr pečený s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 696.4 mg
- Vláknina 4023.5 mg
- Vitamín A 4023.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet v chladničce, poté rybu posypeme kmínem a kořením na ryby, následně urovnáme do máslem vymazané remosky.
-
2
Očištěný pórek i oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nasypeme na porce kapra, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm pečeme asi 20 minut. Během pečení maso mírně podléváme vodou.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.