Pstruh na selský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1280 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 936 mg
 - Bílkoviny 115 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 559.3 mg
 - Draslík 2670.4 mg
 - Vláknina 9239.3 mg
 - Vitamín A 9239.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.
 - 
                                3
Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.