Zapečené brambory s uzenou makrelou
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 2 kávová lžička řepkový olej
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Makrela uzená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 139.1 mg
 - Draslík 1426.3 mg
 - Vláknina 11145.8 mg
 - Vitamín A 11145.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a ve slupce je v dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 20 minut. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Makrelu nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm papriky a jarní cibulku. Když zelenina vychladne, smícháme ji s bramborami, makrelou, koprem, petrželkou a zakysanou smetanou. Směs osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.