Hejk s dušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hejk
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibule
  • 100 g Paprika zelená
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Majoránka
  • 8 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 374.5 mg
  • Vláknina 6928.3 mg
  • Vitamín A 6928.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, porce ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme, přidáme rajčata, papriku, bobkový list, majoránku, podlijeme vínem a dusíme do zhoustnutí. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme porce hejka, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Porce ryby upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu