Mořský ďas s lilkem na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 57.5 mg
 - Draslík 816.8 mg
 - Vláknina 10197.5 mg
 - Vitamín A 10197.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.
 - 
                                2
Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.
 - 
                                3
Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.
 - 
                                4
Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.
 - 
                                5
Ihned podáváme.