Římský salát s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sardelové řezy
  • 350 g Treska aljašská
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 0.25 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.42 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 47.1 mg
  • Draslík 621.4 mg
  • Vláknina 4591.6 mg
  • Vitamín A 4591.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem. Chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho na 1 lžíci oleje.

  • 2

    Rybí filé pokapeme trochou omáčky a v teflonové pánvi opečeme z každé strany, až je maso bílé a pevné. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

  • 3

    Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme příčně rozpůlené sardelky, natrhanou tresku a kostky opečeného chleba.

  • 4

    Zálivkou přelijeme salát, posypeme nastrouhaným sýrem, pepřem a lehce promícháme. Upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu