Římský salát s treskou
Suroviny
- 50 g Sardelové řezy
- 350 g Treska aljašská
- 2 krajíc Chléb toastový
- 0.25 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Salát římský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.42 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 47.1 mg
- Draslík 621.4 mg
- Vláknina 4591.6 mg
- Vitamín A 4591.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem. Chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho na 1 lžíci oleje.
-
2
Rybí filé pokapeme trochou omáčky a v teflonové pánvi opečeme z každé strany, až je maso bílé a pevné. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
-
3
Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme příčně rozpůlené sardelky, natrhanou tresku a kostky opečeného chleba.
-
4
Zálivkou přelijeme salát, posypeme nastrouhaným sýrem, pepřem a lehce promícháme. Upravíme na mísu a podáváme.