Mátová omáčka s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 191.5 mg
- Vláknina 5858.5 mg
- Vitamín A 5858.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kostky velké asi 3x3 cm a střídavě s bobkovými listy napichujeme na špíz. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme, škrabkou oloupeme kůru a vymačkáme šťávu. Polovinu citronové šťávy smícháme s polovinou oleje, se solí a pepřem, touto směsí potřeme rybí maso. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej, špízy opékáme ze všech stran asi 10 minut.
-
2
Lístky máty nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme mango, vybereme pecku, ovoce zalijeme džusem, zahřejeme a rozmixujeme. Přidáme mátu, sůl, pepř, citronovou šťávu a kůru a podrcený červený pepř.