Mátová omáčka s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Džus meruňkový
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř červený celý
  • 5 g Máta
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 191.5 mg
  • Vláknina 5858.5 mg
  • Vitamín A 5858.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kostky velké asi 3x3 cm a střídavě s bobkovými listy napichujeme na špíz. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme, škrabkou oloupeme kůru a vymačkáme šťávu. Polovinu citronové šťávy smícháme s polovinou oleje, se solí a pepřem, touto směsí potřeme rybí maso. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej, špízy opékáme ze všech stran asi 10 minut.

  • 2

    Lístky máty nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme mango, vybereme pecku, ovoce zalijeme džusem, zahřejeme a rozmixujeme. Přidáme mátu, sůl, pepř, citronovou šťávu a kůru a podrcený červený pepř.

Komentáře k receptu