Filé z tresky na olivách a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 15 ks Olivy zelené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 254.7 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 8352 mg
  • Vitamín A 8352 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme kořenovou zeleninu hrubě nastrouhanou. Poté ji podlijeme vodou a dusíme. Přidáme pokrájené olivy a necháme prohřát.

  • 2

    V mezičase mražené filé osolíme, potřeme hořčicí, obalíme mouce, rozšlehaném vejci a smažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Filé servírujeme na dušené zelenině.

Komentáře k receptu