Filé z tresky na olivách a zelenině
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 50 g Petržel kořen
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 15 ks Olivy zelené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 254.7 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 8352 mg
- Vitamín A 8352 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmažíme kořenovou zeleninu hrubě nastrouhanou. Poté ji podlijeme vodou a dusíme. Přidáme pokrájené olivy a necháme prohřát.
-
2
V mezičase mražené filé osolíme, potřeme hořčicí, obalíme mouce, rozšlehaném vejci a smažíme na rozpáleném oleji.
-
3
Filé servírujeme na dušené zelenině.