Treska a losos zapečené s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Čedar
  • 800 g Treska uzená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Vývar rybí
  • 25 dkg Hrášek
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 2204.1 mg
  • Vláknina 20667 mg
  • Vitamín A 20667 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nižšího hrnce vložíme uzenou tresku, zalijeme rybím vývarem, do kterého jsme metlou zašlehali 1 dl mléka. Napíchneme několik hřebíčků do cibule, následně ji přidáme do vývaru, přivedeme do varu, poté oheň zmírníme, zvolna vaříme 5 minut, dokud ryba není měkká. Tresku vyndáme a necháme vychladnout, vývar přecedíme do misky přes sítko.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, pomalu 1 minutu zahříváme a nato zalijeme vývarem. Vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne.

  • 3

    Z tresky stáhneme kůži, rozřežene rybu na větší porce. S uvařeným lososem a hráškem smícháme, vložíme do větší žáruvzdorné zapékací mísy. Přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme, poté zalijeme omáčkou. Necháme vychladit.

  • 4

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut, dokud nezměknou. Pak je slijeme, pomocí elektrického mixéru při přilévání mléka šleháme, až získáme našlehanou bramborovou kaši.

  • 5

    Kaši rozprostřeme na rybí směs v míse, zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě (předehřáté na 180 stupňů) 30 minut.

Komentáře k receptu