Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Treska filety
- 60 g Sýr Eidam cihla 30%
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Marmeláda pomerančová
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sezamové semínko
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 10 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1122.2 mg
- Vláknina 18972 mg
- Vitamín A 18972 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky.
-
2
Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty.
-
3
Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ).
-
4
Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme.
-
5
Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený.
-
6
Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme.