Kapr pečený v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 250 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 5 ks Česnek
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Kapr obecný
  • 5.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 2809 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 1332.4 mg
  • Vláknina 6812.6 mg
  • Vitamín A 6812.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 17.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy, které osolíme a odložíme na talíř. Cibuli, celer, brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli s celerem pokrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme celer, rajčata, vše osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut.

  • 3

    Vymažeme si pekáč olejem, přeložíme do něj zeleninovou směs, na ni položíme kousky kapra, na kapra dáme plátky brambor a dobře osolíme.

  • 4

    Nakonec na brambory poklademe tenké plátky másla a pekáč dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut do zlatohněda.

  • 5

    Porce jídla podáváme posypané drobně pokrájeným česnekem a lístky máty.

  • 6

Komentáře k receptu